Στ. Κασσελάκης για το κρεσέντο αλαζονείας και αυταρχισμού Μητσοτάκη: Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ΝΔ εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για την τιμή του λαδιού φέτος, η οποία έχει αγγίξει τιμές ρεκόρ με οδυνηρές συνέπειες για το λαϊκό εισόδημα και την κυβέρνηση να απουσιάζει για ακόμη μία φορά από το πλευρό των πολιτών.

Τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αγορά λαδιού στη χθεσινή του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν αρκετά για να προκαλέσουν την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη. Με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) καταλόγισε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανοχή στο καθεστώς αισχροκέρδειας που έχει στηθεί από διάφορους παραγωγούς είτε με αυθαίρετες ανατιμήσεις είτε με νοθεία του ελαιόλαδου (ή και τα δύο) με σίγουρους χαμένους τους καταναλωτές. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυβέρνηση λαδεμπόρων», κατηγορώντάς την για τις πολιτικές της εν μέσω της επίμονης κρίσης ακρίβειας.

«Κι όμως, με την τιμή του λαδιού σε ύψη που φέρνουν απόγνωση στις οικογένειες, το είπε ο Πρωθυπουργός στην αποψινή του συνέντευξη: «Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό». Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο X.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφορικά με την τιμή του λαδιού πως οι τιμές είναι ακόμα υψηλές, ωστόσο υποστήριξε πως «βλέπουμε την αρχή του τέλους ως προς την έξαρση του πληθωρισμού». Επένδυσε ξανά σε παγκόσμιο φαινόμενο, για να απορρίψει για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ και να τονίζει στη συνέχεια τις (ασθενικές, σε κάθε περίπτωση) κυβερνητικές ενέργειες για τιθάσευση της ακρίβειας. Ισχυρίστηκε επίσης πως όταν οι τιμές υποχωρήσουν, οι αυξήσεις στα εισοδήματα θα παραμείνουν.

Η συνέντευξη Μητσοτάκη

«Να προσθέσω κι εγώ τη φωνή μου σε αυτούς που ζητούν την άμεση διαλεύκανση αυτής της τραγωδίας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πραγματικά ποιοι είναι οι υπαίτιοι, και να προσθέσω ότι δυστυχώς στην ευρύτερη γειτονιά μας διαδραματίζονται δραματικά γεγονότα. Ξεκινώντας από την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονική επίθεση της Χαμάς εντός του Ισραήλ, δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν προς μία γενικότερη αποσταθεροποίηση» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή ποιος έκανε το χτύπημα. Υπάρχουν απόψεις και επιχειρηματολογία και από τις δύο πλευρές και δεν θα σπεύσω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, καταδικάζοντας ούτε τη μία ούτε την άλλη πλευρά. Θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι και η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε.

Όμως αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το λουτρό αίματος στη Γάζα και αφού επισήμανε τον κίνδυνο μιας ανθρωπιστικής κρίσης, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Ελλάδα κινείται «για την ενίσχυση της εσωτερικής μας ασφάλειας, αλλά και της αυστηρότερης φύλαξης των συνόρων μας».

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το συντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν«υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για αύξηση των ροών» διαβεβαιώνοντας η «πολιτική μιας αυστηρής, πλην όμως δίκαιης φύλαξης των συνόρων θα συνεχιστεί».

Μετρό και κάμερες δεν είναι υπό αίρεση της δημοτικής αρχής της Αθήνας

Την ίδια στιγμή επιδόθηκε σε ένα πρωθυπουργικό κρεσέντο αλαζονείας μετά τις ρωγμές που προκάλεσε στην κυβερνητική εικόνα ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

μιλώντας για το πλήγμα που δέχθηκε η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον -άπιαστο πια- στόχο περί «νίκης της ΝΔ στις 13 Περιφέρειες της χώρας» είπε πως «δεν πιστεύω στην ήσσονα προσπάθεια, ούτε στην υποκριτική μετριοπάθεια, όταν μπαίνεις στη μάχη μπαίνεις για να κερδίσεις, ιδίως όταν έχεις δώσει πολιτικό χρώμα στις εκλογές, τι να έλεγα δηλαδή ότι θέλω να κερδίσει τρεις Περιφέρειες;» είπε.

Παρά την ήττα του με 27 μονάδες, χαρακτήρισε τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη έναν καλό Δήμαρχο και διεμήνυσε στον διάδοχο του ότι «κάμερες θα μπουν στην Αθήνα, το Μετρό θα γίνει στα Εξάρχεια, δεν είναι υπό την αίρεση της νέας δημοτικής αρχής, ο Παναθηναικός θα αποκτήσει γήπεδο, πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε».

Ερωτηθείς ωστόσο για το εάν έκανε λάθος επιλογές στα πρόσωπα, που κατέβασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποποιήθηκε της πολιτικής του ευθύνης σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό του έργο, απαντώντας χαρακτηριστικά ότι «εάν γνωρίζαμε τότε, αυτά, που γνωρίζαμε τώρα πιθανώς δεν θα κάναμε αυτές τις επιλογές».

Στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος ότι το «νέο κυβερνητικό σχήμα δεν τραβάει» απάντησε πως δεν συμμερίζεται τις αιτιάσεις αυτές διαψεύδοντας ότι επίκειται ανασχηματισμός.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και την ακρίβεια που δοκιμάζει χιλιάδες νοικοκυριά, εμφανίστηκε «αισιόδοξος» λέγοντας πως η πρόοδος της οικονομίας να οδηγήσει σε καλύτερους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για το ζήτημα της αισχροκέρδειας, «αντί για έργα, λόγια» από τον πρωθυπουργό: «Εάν νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα είναι μπανανία και πωλούν τα ίδια προιόντα σε άλλες τιμές είναι βαθιά νυχτωμένοι, εάν χρειαστεί να τα βάλουμε και με αυτούς θα το κάνουμε, κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε» είπε απευθυνόμεος σε πολυεθνικές που αισχροκερδούν.

Σε ερώτηση για την ακρίβεια και την τιμή του λαδιού που έχει εκτοξευχθεί, δεν δίστασε να δηλώσει ανερυθρίαστα πως «αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό» και επέμεινε «πως οι μειώσεις του ΦΠΑ δεν δουλεύουν διότι «έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος».

Πυρά κατά του Στ. Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε αλαζονικά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι στη Ν.Δ. και πως «έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παλεύει να μην εξαερωθεί και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να «συριζοποιηθεί».

Ερωτηθείς τέλος για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δε μπορώ να μη σχολιάσω το εντυπωσιακό γεγονός ότι επέλεξε να φύγει για ΗΠΑ την ημέρα των Αυτοδιοικητικών εκλογών» επισημαίνοντας ότι «έχει ακόμη χρόνο να συγχρονιστεί με την ελληνική πραγματικότητα». Είπε επίσης με περιφρονητική διάθεση ότι το TikTok είναι καλό, αρκεί να μπορείς να προβάλεις σε αυτό περιεχόμενο. Χαρακτήρισε επίσης ότι είναι πρόβλημα για την κοινοβουλευτική δημοκρατία ότι δεν είναι βουλευτής. «Θα κριθεί στην πράξη» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί